Oplaadbare Batterijen

De voordelen van oplaadbare batterijen

Batterijen maken al sinds jaar en dag deel uit van ons leven. Hoewel meesten de indruk hebben dat deze batterijen meer en meer uit ons leven verdwijnen, is dat niet het geval: Ze zijn enkel van vorm en functie veranded.

Bij batterijen denkt men nog altijd het meest aan de cilinder vormige voorwerpen, die men gebruikt voor onder meer de afstandsbediening van TV of DVD speler. Deze worden nog altijd gebruikt, maar meer en meer worden er andere types oplaadbare batterijen gebruikt: De productspecifieke oplaadbare batterijen.

Deze batterijen zijn specifiek gebonden aan het electronica toestel waar ze voor gemaakt zijn. Denk maar aan de batterij van uw gsm, of de batterij van (sommige) draagbare boormachines.

Zonder deze productspecifieke oplaadbare batterijen zal het product meestal niet werken, dus kan men niet zonder. Men kan evenwel ook opteren om in plaats van de wegwerp batterijen voor uw afstandsbediening, oplaadbare batterijen aan te schaffen.

Deze types batterijen zijn meestal iets duurder dan de gewone, maar daar staat natuurlijk tegenover dat ze niet vervangen hoeven te worden, enkel opnieuw opgeladen.