Draadloos alarmsysteem

De verschillende types draadloze alarmsystemen

Net als alle andere electronica toestellen, zijn draadloze alarmsystemen in vele verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Allen werken ze echter volgens hetzelfde principe.

Een draadloos alarmsysteem bestaat uit twee belangrijke componenten. Een sensor systeem dat nagaat of bepaalde condities gelden of verbroken worden (bijvoorbeeld het betreden van de woning) en een systeem dat een waarschuwing voorziet (bijvoorbeeld het luiden van een alarm).

Draadloze alarmsystemen: Welk systeem kiezen?

Door de variaties die mogelijk zijn bij het aanschaffen van een draadloos alarmsysteem, is het niet eenvoudig dat systeem te kiezen dat perfect voor uw woning geschikt is. Zo zijn er namelijk draadloze systemen die waarschuwen via geluid, of een systeem dat via een ingebouwde centrale een automatische oproep plaatst naar een nummer naar keuze (ook SMS is mogelijk.

Vanwege deze mogelijkheden is het belangrijk na te gaan wat u precies in gedachten had. Ook de prijs zal hier in sterk verschillen, probeer dus na te gaan hoeveel u ongeveer wenst te besteden aan een draadloos alarmsysteem.