Multimedia harde schijf

Draagbaar, flexibel en compatibel

Media neemt een steeds grotere plaats in in de woning. Men bekijkt meer films, luistert naar meer muziek, ... De manieren om deze films te bekijken of muziek te beluisteren, volgt dan ook de trend. Er komen steeds meer en meer manieren beschikbaar om deze media te ondergaan.

Een multimedia harde schijf is hier een goed voorbeeld van. Deze harde schijf heeft veel gemeen met een gewone externe harde schijf, die u vlot aan uw pc kan koppelen. Er is echter een belangrijk verschil tussen de multimedia harde schijf en de gewone externe harde schijf.

Een harde schijf is in principe niets anders dan een drager van data. Of het nu gaat om media of andere bestanden, de data op deze harde schijf kan niet gelezen worden zonder extern apparaat. U kunt dus uw externe harde schijf niet zomaar aan uw televisie koppelen en verwachten dat u de films die erop staan kan bekijken.

Met een multimedia harde schijf kan dit echter wel. Deze bevat op zich alle benodigdheden om de meest courante media formaten af te spelen. Op die manier is het perfect mogelijk en eenvoudig om de multimedia harde schijf te koppelen aan uw TV scherm of hifi installatie, en zo gebruik te maken van de media op de schijf. Er is dus geen tussenstation nodig.