Draadloos toetsenbord

Belangrijke merken

Draadloos toetsenbord

Flexibiel data ingeven

Een draadloos toetsenbord verschilt op vlak van functionaliteit niet van een gewoon toetsenbord. In feite is er maar een wezenlijk verschil: De afwezigheid van een draad tussen het toetsenbord en de computer.

Dit heeft als gevolg dat een draadloos toestenbord veel flexibeler is dan een gewoon toetsenbord. U kunt er in principe van overal (binnen bepaalde grenzen) mee verbinding maken met uw computer. Er zijn echter een aantal aspecten om rekening mee te houden.

Eigenschappen van een draadloos toetsenbord

Aangezien een draadloos toestenbord geen fysieke verbinding heeft met de computer, dient er een andere verbinding te bestaan. Meestal is dit een infrarood verbinding.

Dit zorgt ervoor dat het toetsenbord binnen een bepaalde afstand van de ontvanger van de gegevens moet blijven, anders komt het signaal niet aan en werkt uw draadloos toestenbord niet. Ook moet de data relatief ongeblokkeerd kunnen doorgestuurd worden.

Verder werken de meeste draadloze toetsenborden ook met batterijen, die uiteraard ook vervangen moeten worden. Het aanschafffen van een draadloos of ander toetsenbord is dus vooral een kwestie van het afwegen van de voordelen en nadelen.