Combi magnetron oven

Welke functies verenigt de combi magnetron oven?

Een combi magnetron oven combineert als het ware functies van verschillende toestellen.

Allereerst is er de magnetron oven, die maaltijden kan opwarmen door middel van microgolven. Dit heeft als voordeel dat het erg snel gaat, maar als nadeel dat er geen knapperige rand op het voedsel komt, zoals bij bijvoorbeeld een oven of een grill.

Daarom worden er andere functies gecombineerd in de combi magnetron: Allereerst is er de mogelijkheid dat de oven een hetelucht functie bevat, die op dezelfde manier werkt als een traditionele heteluchtoven. Dit wil dus zeggen dat er de keuze bestaat om het voedsel op te warmen via microgolven, of via hete lucht.

Daarnaast kan de combi magnetron oven nog een grill functie bezitten, die ook het eten volgens een specifieke manier kan opwarmen.

Andere functies van de combi magnetron oven

Net zoals bij de standaard magnetron oven bevatten de meeste combi magnetron ovens nog verscheidene extra functies. Zoals een vertraagde start, de mogelijkheid tot het selecteren van gerecht en automatische instellingen op toe te passen, ...

Meestal gaat het hier om randfunctionaliteit, die wel handig kan zijn maar niet noodzakelijk is voor het bereiden van een goed gerecht.