Onderbouw vaatwasser

Wat is de onderbouw vaatwasser?

De onderbouw vaatwasser ziet men in veel keukens, want het is de perfecte combinatie tussen het praktisch plaatsen van een vaatwasser, en een goed uitziende keuken.

De onderbouw vaatwasser is een type vaatwasser dat onder het werkblad geplaatst wordt. In tegenstelling toto de inbouw vaatwasser neemt deze niet de plaats van een kast in.

De onderbouw vaatwasser is meestal voorzien van een lijst errond, in dezelfde stijl als die van de keuken. Ook wordt vaak vooraan een decorlijst aangebracht zodat de onderbouw vaatwasser niet te onderscheiden is van de rest van de keuken. Het enige dat dan nog duidelijk zichtbaar is, is het bedieningspaneel van de onderbouw vaatwasser.

Afmetingen onderbouw vaatwassers

De afmetingen van de onderbouw vaatwasser kunnen erg uiteenlopen. Momenteel zijn deze types vaatwasser praktisch in alle vormen en maten verkrijgbaar. De meeste standaard vaatwassers hebben dezelfde maten, maar er zijn er echter veel te vinden die afwijken van deze standaard afmetingen.

Ook op vlak van verbruik is de onderbouw vaatwasser niet verschillend aan de gewone vaatwasser. Bekijk goed het verbruik en specificaties alvorens een onderbouw vaatwasser aan te schaffen.