Elektrisch fornuis

Op zoek naar een elektrisch fornuis?

Als je op zoek bent naar informatie over een elektrisch fornuis, dan heb je deze electro website goed gevonden. Op een neutrale manier bieden we je informatie over de verschillen tussen de verschillende toestellen.

In feite kunnen de groep van elektrische fornuizen opsplitsen op verschillende manieren en is het enkel het gasfornuis dat vandaag de dag nog wordt gebruikt en niet op elektriciteit werkt.

Veel mensen verkiezen een fornuis dat werkt op basis van elektriciteit boven een fornuis dat gas verbrandt. Dit vaak omwill van de veiligheid. En dat is ook niet geheel onterecht. Iedereen weet dat een elektrisch fornuis werkt met een principe van een open vlam. Als er dus brandbare stoffen te dicht in de buurt vaneen gasvuur komen, ontstaat er een sterk risico op brand.

Een extra nadeel van een gasvuur ten opzichte van een elektrisch fornuis is het risico op een ontploffing. Stel dat je vergeet het gas uit te draaien, en je ontsteekt de verichting in een met gas gevulde kamer, ontstaat er ontploffingsgevaar.

Deze nadelen heeft een elektrish fornuis niet, het is dus een stuk veiliger dan de fornuizen op gas die daarom ook systematisch aan populariteit inboeten.