Combi wasmachine

Wasmachine en droogkast gecombineerd

Wasmachines nemen over het algemeen veel ruimte in beslag. Vooral in kleinere woningen kan dit een probleem vormen. Het probleem wordt echter nog groter als men daarbij ook nog eens een droogkast moet plaatsen. Twee logge machines in de woning, die erg veel plaats innemen.

Een combi wasmachine lost dat probleem op door de twee te combineren. De benodigde plaats wordt gehalveerd, wat ook praktisch kan zijn als de ruimte voor twee electrotoestellen beschikbaar is, aangezien men dan die ruimte voor andere zaken kan gebruiken.

Bijkomende voordelen combi wasmachine

Het bijkomende voordeel van een combi wasmachine is dat het wassen en drogen automatisch gebeurt. Er moet geen wasgoed meer verplaatst worden van de ene naar de andere machine. Uiteraard is dit op zich niet veel werk, maar men moet wel aanwezig zijn. Bij een combi wasmachine kan men wasgoed in de machine steken, en enkele uren later de schone, droge was er terug uithalen.

Een vooroordeel omtrent combi wasmachines is dat ze minder goed zouden wassen en drogen dan hun alleenstaande varianten; Dat is echter niet waar. Uiteraard is er een onderling kwaliteitsverschil tussen de verschillende combi wasmachines, maar dat geldt ook voor de wasmachines en droogkasten apart.